POLITIKA PRIVATNOSTI

Šta je CEMES?

Centar za muzički eksport Srbije (CEMES) je udruženje za unapređenje izvoza muzike proizvedene u Republici Srbiji i izvoza usluga u oblasti muzičke delatnosti. 

Sve svoje aktivnosti Udruženje prezentuje na sajtu: https://cemes.org.rs.

Komentari i poruke

Kada posetioci ostave komentare na sajtu, ili pošalju direktnu poruku drugom korisniku na sajtu, tada prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, kao i IP adresu posetioca i string korisničkog agenta pretraživača kako bismo pomogli u otkrivanju neželjene pošte.

Anonimizovani string kreiran od vaše adrese e-pošte (koji se naziva i heš) može biti dostavljen Gravatar servisu da se proveri da li ga koristite. Politika privatnosti usluge Gravatar dostupna je ovde: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je vidljiva javnosti u kontekstu vašeg komentara.

Mediji

Kada postavljate slike na ovom web sajtu, trebalo bi da izbegavate upload slika sa uključenim podacima o lokaciji (EXIF GPS). Drugi posetioci sajta mogu da preuzmu i izvuku bilo koje podatke o lokaciji iz otpremljenih slika.

Kolačići (Cookies)

Ako ostavite komentar na našem sajtu, možete se odlučiti za čuvanje vašeg imena i adrese e-pošte u kolačićima. Ovo je radi vaše pogodnosti, tako da ne morate ponovo da popunjavate svoje podatke kada ostavljate drugi komentar. Ovi kolačići će trajati godinu dana.

Ako posetite našu stranicu za prijavu, mi ćemo postaviti privremeni kolačić da bismo utvrdili da li vaš pretraživač prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se kada zatvorite pretraživač.

Kada se prijavite, takođe ćemo postaviti nekoliko kolačića da bismo sačuvali vaše podatke za prijavu i izbor prikaza na ekranu. Kolačići za prijavu traju dva dana, a kolačići sa opcijama ekrana traju godinu dana. Ako izaberete „Zapamti me“, vaša prijava će trajati dve nedelje. Ako se odjavite sa svog naloga, kolačići za prijavu će biti uklonjeni.

Ako izmenite ili objavite članak/profil, dodatni kolačić će biti sačuvan u vašem pretraživaču. Ovaj kolačić ne uključuje lične podatke i jednostavno ukazuje na ID posta članka koji ste upravo uredili. Ističe nakon 1 dana.

Ugrađeni sadržaj sa drugih web lokacija

Članci na ovom sajtu mogu da sadrže ugrađeni sadržaj (npr. audio i video zapise, slike, mape itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web lokacija ponaša se na potpuno isti način kao da je posetilac posetio drugu web lokaciju.

Ovi web-sajtovi mogu da prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, ugrađuju dodatno praćenje treće strane i nadgledaju vašu interakciju sa tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa ugrađenim sadržajem ako imate nalog i prijavljeni ste na tu web lokaciju.

Sa kim delimo vaše podatke

Ako zatražite resetovanje lozinke, vaša IP adresa će biti uključena u email za resetovanje.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ako ostavite komentar/poruku, komentar i njegovi meta podaci se zadržavaju neograničeno. To je tako urđeno da možemo automatski prepoznati i odobriti sve naknadne komentare umesto da ih držimo u redu za odobrenje.

Za korisnike koji se registruju na našoj web stranici, takođe čuvamo lične podatke koje oni daju u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu da vide, izmene ili izbrišu svoje lične podatke u bilo kom trenutku (osim što ne mogu da promene svoje korisničko ime). Administratori ovog web sajta takođe mogu da vide i uređuju te informacije.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate nalog na ovoj web lokaciji ili ste ostavili komentare/poruke, možete zatražiti da dobijete izvezenu datoteku ličnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Takođe možete zahtevati da izbrišemo sve lične podatke koje imamo o vama. Ovo ne uključuje podatke koje smo u obavezi da čuvamo u administrativne, pravne ili bezbednosne svrhe.

Gde se šalju vaši podaci

Komentari posetilaca se mogu proveriti putem automatske usluge otkrivanja neželjene pošte.